Страница 1 от 1

Синхронизация

Публикувано: 02 мар 2017, 16:02
от gabriela_an
Здравейте!
Отскоро имам Lumia 950, първият ми Windows телефон, и ми е малко трудно да разбера няколко неща и ще Ви бъда много благодарна, ако ме посъветвате.

Към момента имам създаден Microsoft account, в който обаче нямам нищо запаметено. Добавих си акаунта в Google и съответно ми се появиха запаметените в него контакти, календар и т.н. Мога ли по някакъв начин да ги запаметя в телефона, а не да черпи инфо от google.
Друго нещо, което не ми е ясно, е от тук нататък къде ще ми се пазят новите неща - в Microsoft и/или Google. За контактите видях, че пита, но за календар, например, нищо не изписа.
Има ли начин да прехвърля наличната ми в Google информация в Microsoft account-а.
Мога ли да поддържам актуална информацията и двата акаунта?!

Предварителни Ви благодаря за съдействието!

Re: Синхронизация

Публикувано: 02 мар 2017, 23:56
от FourTonMantis
Телефонът ти не сваля постоянно контактите от Гугъл. Синхронизира ги само през определено време примерно на всеки 2 часа, а в случай че нямаш интернет в този момент - изчаква и синхронизира когато имаш. В момента ги имаш и при Гугъл и на телефона. Ако направиш промяна някъде - след известно време промяната ще се отрази и на другото място, но не моментално а чак при следващата синхронизация. Може да си ползваш така телефона спокойно, не е задължително да прехвърляш контактите в Microsoft акаунта. В случай че настояваш това да стане - мисля че е възможно само чрез компютър - с export-ване на контактите от Google и import-ване в Microsoft акаунта.

Re: Синхронизация

Публикувано: 06 мар 2017, 10:46
от gabriela_an
Много благодаря за информацията!