Какво трябва да знаем, когато използваме WP7 на Mac и PC

Потребителски аватар

Автор на темата
File_Submit
Администратор
Администратор
Мнения: 1152
Регистриран: 27 дек 2011, 19:38
Моят WP е: HTC Radar, Lumia 920
WP версия: 8.1
Местоположение: София
x 27
Контакти:

Какво трябва да знаем, когато използваме WP7 на Mac и PC

Мнениеот File_Submit » 03 яну 2012, 18:00

Макар и не толкова популярна сред потребителите, операционната система Windows Phone 7 има много висок потенциал, особено сега, след като и Nokia започват употребата й.

Всеки отделен смартфон със софтуера на Microsoft се възползва от качествата му с различна сила, зависеща единствено от техническите характеристики на устройството.

При управление на съдържанието в смартфона от компютъра ви, обаче се виждат съществени разлики, зависещи от операционната система, която използвате. ReadWriteWeb.com сподели какви са разликите при Mac OS и Windows.

Употреба при Mac OS

Когато свържете смартфон с WP7 с Mac, трябва да инсталирате Windows Phone Connector for Mac. Приложението ви позволява синхронизация с iTunes и iPhoto, откъдето можете да управлявате всички снимки, видеоклипове и музикални файлове. Друга подобна програма е Double Twist, която се използва и за свързване на смартфони с Android към софтуера на Apple. Всъщност Mac не отчита почти никакви проблеми със синхронизацията на устройствата, като изключим възможността за извършване на операцията чрез Wi-Fi.

Софтуерът Zune за Windows

За разлика от Mac, потребителите на Windows използват софтуера на Zune за синхронизация на смартфоните с WP7. Интерфейсът на приложението, вдъхновен от Metro UI на WP7 е същият като в мобилната си версия, но заема по-голяма площ. Тук е интересна функцията Quickplay, която дава бърз достъп до любимо съдържание или такова, което скоро сте възпроизвеждали.

Въпреки това, Zune има много недостатъци. За разлика от Mac, тук организацията на функциите не е на добро ниво, като се наблюдават излишни полета с обяснения за наличните инструменти. Така например в магазинът за приложения се обяснява, че те са достъпни само за потребители на WP7, което е повече от ясно, в предвид факта, че синхронизирате именно такова устройство. Освен това, софтуерът непрекъснато ви дава съвети за това как да управлявате най-лесно съдържанието си, което може да ви се стори досадно, ако често синхронизирате смартфона си.

Друга разлика, която се наблюдава е времето, за което се синхронизира смартфонът с компютъра ви. При операционната система на Apple, операцията се извършва за по-кратко време. Вероятно единственото преимущество на Windows над Mac е възможността за синхронизация чрез Wi-Fi връзка. И тук обаче се наблюдава малък проблем- смартфонът се синхронизира само когато е включен в електрическата мрежа и не се използва, което означава, че трябва да се възползвате от функцията през нощта, докато спите.

Заключение

Като цяло, софтуерът Zune не е толкова лош, но синхронизацията на смартфон с WP7 с Mac е значително по-бърза. Вероятно Microsoft трябва да поработят върху това, а и върху друга версия на Zune за операционната система на Apple. Въпреки, че Windows Phone Connector върши добра работа, е добре операциите с мобилната платформа да се организират от една и съща програма, независимо от компютърната система.


digital.bg
0 x

Върни се в “Zune”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост