Подкрепа за българският език в WP7
-
Автор на темата - Администратор
- Регистриран: 27 дек 2011, 19:38
- Моят WP е: HTC Radar, Lumia 920
- WP версия: 8.1
- x 27
- Контакти:
Re: Подкрепа за българският език в WP7
Стискайте палци да е истина!От Microsoft са споделили някои интересни детайли относно следващите версии на Windows Phone по време на събитие за автори на софтуер, провело се в Индия. За тях научихме от публикация в сайта WPSauce, но явно не е трябвало да се разгласяват, тъй като от компанията са се намесили и текста вече е свален, но не и преди да достигне до други места. Става дума за това, че с Windows Phone Tango броят поддържани езици ще се увеличи от 35 на 120, което пък ни дава надежда, че сред тях ще присъства и български.
Това ще е част от усилията на Microsoft да предложи платформата на нови пазари, а от това има нужда и Nokia. Повече от сигурно е, че сред тях ще са Китай и Индия - през декември се разбра, че премиерата на WP в Китай ще се забави до първата половина на тази година. На събитието е станало дума и, че за следващото издание на Windows Phone вече ще могат да се пишат нативни приложения чрез C++, но не е ясно дали става дума за Tango или Apollo.
От сайта PocketPC.ch на свой ред идва информацията, че Windows Phone Tango ще е с версия 7.6, а тестовата версия е с номер 7.20.1050.5. Твърди се, че сред новите възможности на платформата ще бъде добавянето на интеграция със Skype (включително с видео) и дори с Google+, макар че последното не ни звучи много вероятно. Новината е съпроводена и с изображение, което изглежда компютърно манипулирано. Засега всичко е в сферата на слуховете, но е много вероятно Microsoft да използва мобилния конгрес, за да разкрие официално подробностите около бъдещето на Windows Phone.
Източник:
http://www.mobilebulgaria.com/news/2200" onclick="window.open(this.href);return false; ... one-tango-ще-поддържа-120-езика

0 x
Sony™ | Made of Imagination
Believe that curiosity is the key to creativity. Believe that anything you can imagine, you can make real.
Believe that curiosity is the key to creativity. Believe that anything you can imagine, you can make real.
Абе, ние палци ще стискаме, ама България и пазарът ни са прекалено микроскопични, за да се обърнат една година след създаването на платформата към нас. И от мен да зависят нещата - България ще е мноооооооого назад в списъците за интеграция в системата. Що се отнася до отварянето на Маркетплейса за купуване на приложения от България - същата работа. Купувайки iPhone или WP7 устройство - всички се юркаме към джейлове и т.н. Просто няма как да стане, но хората са го казали - надеждата умира последна! 

0 x
E, защо не? Windows 7 има българско издание (bg клавиатурите вече са част от Windows, за разлика от старите издания, когато се ползваше Flex Type), Office също, даже и Live (включително програмите в Windows Live Essentials) има български език. Аз съм оптимист. Още повече, както е написано в новината, от допълнителните езици ще се възползва й Нокиа, а както знаете тя обръща внимание на бг пазара...ама България и пазарът ни са прекалено микроскопични, за да се обърнат една година след създаването на платформата към нас.

0 x
Sony™ | Made of Imagination
Недей дава такова сравнение с най-ценните продукти на MSE, защо не? Windows 7 има българско издание (bg клавиатурите вече са част от Windows, за разлика от старите издания, когато се ползваше Flex Type), Office също, даже и Live (включително програмите в Windows Live Essentials) има български език. Аз съм оптимист. Още повече, както е написано в новината, от допълнителните езици ще се възползва й Нокиа, а както знаете тя обръща внимание на бг пазара...ама България и пазарът ни са прекалено микроскопични, за да се обърнат една година след създаването на платформата към нас.

Ще поживеем - ще видим!

0 x
-
- Регистриран: 07 авг 2012, 20:34
- Моят WP е: lumiq 800
А дали се нуждаем от Български език за WP7 мисля, че всички се оправяме с английския
0 x
Най-много ме касае да лепнат една БГ клавиатура и ми стига. Иначе български интерфейс на какъвто и да е софтуер не понасям, но някои българи не знаят много-много английският, та ще помогне малко с продажбите добавянето на Български език.
0 x

ползваш руската задържаш ь и получаваш ъНай-много ме касае да лепнат една БГ клавиатура и ми стига. Иначе български интерфейс на какъвто и да е софтуер не понасям, но някои българи не знаят много-много английският, та ще помогне малко с продажбите добавянето на Български език.
0 x
Nokia 808 back to the future ,Meizu m2 note my best android choice
Е руската макар и да става, не ми е много удобна, главно заради подредбата на клавишите и заради авто-коректа, който съм го включил, защото ми е от полза на алглийската клавиатура.
0 x

И в крайна сметка ще има ли български или да започваме да учим руски!
0 x