Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Потребителски аватар

Автор на темата
sunmaster
Мнения: 1527
Регистриран: 22 юни 2012, 00:33
Моят WP е: Нямам
x 24

Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот sunmaster » 20 авг 2012, 15:39

Всичко за Windows phone

1.Windows live aкаунт-чрез него вие влизате и теглите в marketplace,получавате възможност за facebook chat,и много друго. Той трябва да е с регион USA и възраст не по-малко от 21години за този който прави акаунтта си.
Ако сте под 21години,пишете,че сте на 21 или повече при правенето на акаунта си. ВАЖНО!!! Акаунт в windows live се сменя само с хард ресет(връщане на начално състояние на телефона,като се изтрива абсолютно цялата информация,включително указателя ви).

Не правете акаунта си с регион България,защото маркета е много беден от към приложения.Не правете акаунта си с възраст по малка от 21,защото се води родителски акаунт и ви е забранено да теглите приложения от маркета без разрешение от родител.
Адрес на който да си направите акаунт: https://signup.live.com/signup.aspx?lic=1" onclick="window.open(this.href);return false;
За да направите акаунта си с регион USA,ще ви е необходим zip postal codе на някой град в Америка.
Линк от където да вземете такъв код напълно безплатно: http://www.zip-area.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще ви трябва и телефонен номер в Щатите,за целта измислете един като погледнете в линка по-долу телефонния код на някой град(не пишете кода на USA това е грешка,а започнете с кода на населеното място).
Линк: http://www.bennetyee.org/ucsd-pages/area.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Когато всичко е готово и акаунта е създаден,влезте в телефона си в настройки акаунти има + изберете windows live акаунт,въведете вашият новосъздаден такъв,после влезте в market и опитайте да си качите приложение,ако ви поиска отново потвърждение за регион,то нека региона отново е USA. Натискате върху USA и готово
Честито вие конфигурирахте вашият нов телефон

2.Игри и програми-подреденост: Игрите са подредени в xbox live(за да ви се покаже иконката xbox live в началното меню,трябва да влезете в settings,aplication,xbox live и да дадете отметка на всичко,а после да се регистрирате в xbox live,като влезете през меню games. Сваляте xbox live extract от маркета,правите си човече по ваш вкус и синхронизирате всичко)-готово вие имате xbox live иконка в началното меню.Програмите са в менюто подредени по букви,хъбовете са супер добре измислени(hub-всичко от един вид на едно място) пример people hub,office hub.

3.Маркет-няма нещо безплатно,което да ми е необходимо и да го няма освен единици неща и то не супер важни.

4. Бързина- по бърз интернет браузер от на wp,няма никоя друга операционна система все още.В браузера няма Adobbe flash player,но има microsoft silveright ,което е подобно на adobe flash,но с по-малко възможности.Менютата в windows phone са плавни,а бързината е осезаема.Дисплея и мултитъча са супер чувствителни и реагират без забавяне.

5.Социални мрежи-FACEBOOK е свързан със целия телефон до степен на пълнота. В eсeмeсите на ляво,онлайн и имате фейсбук чат(работи само ако е махната втората отметка в setings/battery saver и на човечето долу в дясно което показва нашият статус, зададем Available или друго,но не и Offline) В windows phone 8.1 чата в смс центъра не работи,но има фейсбук месинджър през който работи.Важно!!! Фейсбук чата в есемесите на телефона ви може и работи във фонов режим. Програмата Фейсбук месинджър също работи във фонов режим. Клиента за фейсбук е просто очарователен.За да можете да гледате видео клип във фейсбук дневника на ваши приятели,трябва да си качите безплатната програма video play light от маркета.Facebook в windows phone позволява само гледане на снимки,а видео можете да гледате единствено,ако е постнато на стената на някой ваш приятел,с тази програма можете да гледате и личното видео качено в дневниците на вашите приятели и вас самия(самата). С windows phone можете да качите заснето видео от вас ,чрез камерата на телефона ви,но не и чрез фейсбук клиента или програмата video play light
SKYPE-перфектен за видео и разговори. За разлика от андроид,този при 1gh процесор и 576 mb рам,е перфектен за видео разговори,без абсолютно никакво насичане. За сравнение на HTC HD2 с Андроид,skype работи зле и за видео не става,изисква по-големи параметри.Важно!!! SKYPE НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ И НЕ РАБОТИ ВЪВ ФОНОВ РЕЖИМ!!! За да получите skype във фонов режим,но само за писане и получаване на съобщения,използвайте програмата IM+,която е безплатна в маркета.(в winfon 8,8.1 скайп работи във фонов режим!
TANGO-е безплатна програма за провеждане на видео разговори.Има я за андроид и ifone.(Не я бъркайте с ъпдеита TANGO)
WHATSAPP-безплатна програма,която служи за прехвърляне на ваш запис на глас,чрез програмата,на снимки,на видео което сте снимали през програмата,на локация(местоположението ви в момента) и на безплатни съобщения,посредством WI-FI. Има я за андроид и ifone и симбиан. :1F60E-Cool:
VIBBER-безплатна програма за разговори

6.звук-поне на моя HTC HD7 e перфектен уникален басов с реално dolby,srs,equalizer.На слушалки е супер просто,както и на колонката отзад. Телефоните с windows phone са идеални за филми
На Нокия лумия 920 с която замених вярното htc звука е още по уникален,особено през бийт слушалки,а през стерео тонколонките (вградените) е удоволствие слушането на музика


7. Камера-перфектно е само със задържане на копчето 3 секунди при заключен,изгаснал телефон да се включи камерата и да заснемеш обекта на снимка или клип.В settings->applications->pictures+camera трябва да е пусната отметката за Press and hold cam button to wake up phone за да може и от заключен екран да пусне камерата. иначе за в менюто няма такива отметки.
при задържане копчето на камерата в,която и част на меню да си,тя се включва.

8. wi-fi,gps,bluetooth. Телефоните с WP могат да използват блутут за прехвърляне на файлове и могат да го използват за слушане на музика с a2p(стерео блутут)и за дистанционно ръководене на устройства Мейли мога да получавам и изпращам каквито и пощи да имам.Wi-fi хваща и от доста далечно разстояние,gps лови бързо спътници.

9. Zune. много е лесно да качиш песни и рингтонове в телефона си чрез Zune. Това е една интуитивна,забавна и функционална програма,която се грижи за работата на wp7 телефона при връзка с компютър. С няколко клика качвам песни,снимки,видео и филми в телефона си.За видео и филми приплъзвате видеото в (phone,colection,video) За песни и рингтонове(приплъзвате песните или рингтоновете в phone,colection,music,artist,или album), рингтоновете трябва да са изрязани във формат mp3/wma(не повече от 1мб,и не повече от 40 секунди. За рязане на песните аз използвам BIGASOFT TOTAL VIDEO CONVERTER-линк: http://zamunda.net/browse.php?search=bi ... incldead=1" onclick="window.open(this.href);return false;)Рингтон се качва чрез програмата ужасно лесно(взимате отрязаната част от песен, придърпвате я във colection music,после с десен главиш на мишката клипвате върху песента в Zune,отивате с мишката на edit,после на geneire,в полето на geneire пишете ringtone,давате ок и после пак с десен клавиш на мишката клипвате върху така полученият рингтон,и му давате да синхронизира с вашия телефон.Важно!!! Не можете да сложите не изрязана по правилата песен за тон на звънене и няма начин да сложите такава директно през програмата за музика в телефона си.За качване на песен или песни е същото както при рингтон-маркирате песните,които искате,или отивате на плелистите и давате десен клавиш върху маркираните песни и плейлисти и натискате sync with и вашият модел телефон.За качване на видео,маркирате видео клипа(клипове) или филма(филмите),които сe конвертират в тази тема по най-добрият начин http://winphonebg.com/%D1%81%D1%8A%D0%B ... apz-nachin" onclick="window.open(this.href);return false; и давате десен клавиш върху маркираните видео клипове или филми натискате sync whit и вашият модел телефон и те започват да се качват.Важно!!! Филмите трябва да са с вградени субтитри,защото плеъра не поддържа субтитри.
Windows phone 8,8.1 няма нужда от Zune. Просто свързвате към компютъра и започва да работи като флашка.И има достатъчно плеъри подържащи не вградени субтитри. Mзикалния Плеър в windows phone 8,8.1 има възможност за плейлисти през самия плеър.
Ако ползвате Windows XP и не успявате да свържете телефона със Zune, имайте предвид, че трябва да ъпдейтнете Windows Media Player до версия 10 или по-висока, защото те поддържат MTP (Media Transfer Protocol), който е АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМ, за да може Zune да вижда телефона Ви. За Windows 7 и 8 това не е необходимо.


10. Относно Писането на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК при WP7 -Слагате руската клавиатура.При писане,за да намерите буквата"Ъ"задържате "Ь",там се намира буквата"Ъ",тоест вече можете да пишете пълноценно на български език без необходимостта от друга клавиатура. Ако искате да премахнете подсказването на думи и букви влизате в(settings/keyboard/typing settings/English Russian,натискате върху езиците и махате първата отметка,тя премахва още 2 отметки автоматично,останалите 2 ги оставяте после връщате със стрелката назад и готово.
В windows phone 8,8.1 има българско меню и клавиатура!

11.Фенерче- телефона ви може да работи,като пълноценно фенерче,освен ако не е с ксенонова светкавица(HTC MOZART). Ксеноновата светкавица е от друг тип,тя няма функцията на лампа.

13.Как се слага мой тапет(wallpaper). Отивате в (setings/lock+wallpaper/change wollpaper)натискате и сменяте тапета си. Важно!!! Не можете да сложите тапет в началното меню(големите квадрати),там тапет не се слага и няма начин да бъде сложен.
В уиндоус 8.1 може да се сложи тапет на менюто с плочките,както и повече тайлчета14.Call duration(колко сме изговорили,кога и в колко часа,както и продължителността на всеки разговор) Тази програма безплатна в маркета,но за да получите тази функционалност трябва да звъните през нея.Има я вградена в 8.1

15.Как се запаметява нов контакт по време на разговор и как се изпраща контакт-
1.Запаметяване на нов контакт по време на разговор(по време на разговор натиснете windows бутона влезте в people hub(указателя) и добавете контакт по стандартният начин с + долу.
2.Изпращане на контакт по време на разговор(важи само за Нокиа и отключени апарати от всички други марки,тъй като програмата contact shear е програма на Нокиа)Изпращането на контакт по време на разговор става аналогично на запиването на контакт,но вместо в указателя,влизаме в програмата на Нокиа и изпращаме контакта на получателя по време на разговор.

16.Като цяло на мен ми писна от разбърканноста в симбиян,андроид и айфон,и съм доволен от перфектната визия и подреденото меню във wp-всичко си е там където очаквам да е и съм доволен Някой би казал е да ама не може да работи като флашка телефона,а и паметта не се сменя и ето на така е по трудно Аз бих му отговорил така-телефона си не го ползвам за флашка,вградената ми памет е 8 гигабита,които са ми предостатъчни и не бих могъл да ги напълня,защото компютъра ми си е у дома и песни винаги мога да кача.Така,че защо да го пълня излишно с песни,ако слушам една трета от тях?
А за филми ползвам лаптоп или таблет ,но и на телефона мога да гледам,Zune ги конвертира,за да не насичат изобщо,така отпада и притеснението,поне за мен,какъв формат да е филма и имам ли кодеци и плеъри и т.н Моят телефон все пак е HTC и аз имам опция за ъпгреид на паметта,защото паметта на HTC e карта с памет микро сд и тя може да бъде сменяна с такава до 32 гб. Казвам HTC,защото само те,поне до колкото съм запознат,слагат във своите WP7 телефони не чип а микро сд и по този начин ние притежателите на телефони от тази марка успешно можем да се похвалим с възможност за ъпгреид на паметта.
Според мен това е една истински привлекателна операционна система с прекрасни възможности и завършено меню,и вид в,която нищо не липсва и се обновява непрекъснато.

17.За да настроите ръчно интернет през GPRS за VIVACOM следвайте тези стъпки:

Натиснете Windows button
Натиснете стрелката на дясно
Натиснете Settings
Натиснете Mobile Network
Натиснете Add APN
За APN въведете internet.vivacom.bg
За User name въведете VIVACOM
За Password въведете VIVACOM
Натиснете Бутона ОК за да запазите настройките
Натиснете Бутона Windows за да излезете от менюто


Надявам се ,че тази информация е напълно подробна и лесна за разбиране от начинаещите и не само. Затова направих тази тема,защото ми писна от хиляди еднакви теми с еднакви въпроси. Моля начинаещите,първо прочетете тази тема и,ако все пак нямате отговор на въпроса или въпросите си,чак тогава пишете нова тема.

За въпроси не описани в темата и проблеми с операционната система,пишете ми skype sunmaser79 след 22 часа,а аз ако имам отговор на въпроса ви ще ви помогна с усмивка,освен ако въпроса не е описан тук в тази тема-тогава директно ви блокирам без обяснение и усмивка!!!!
Последна промяна от sunmaster на 01 юни 2014, 13:51, променено общо 29 пъти.
0 x
Nokia 808 back to the future ,Meizu m2 note my best android choice

Потребителски аватар

File_Submit
Администратор
Администратор
Мнения: 1152
Регистриран: 27 дек 2011, 19:38
Моят WP е: HTC Radar, Lumia 920
WP версия: 8.1
Местоположение: София
x 27
Контакти:

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот File_Submit » 21 авг 2012, 00:05

Жестоко!

Само да добавя, че за 7. Камера-перфектно е само със задържане на копчето 3 секунди при заключен,изгаснал телефон да се включи камерата и да заснемеш обекта на снимка или клип(720p 24 кадъра или 640х480 30 кадъра) трябва в settings->applications->pictures+camera трябва да е пусната отметката за Press and hold cam button to wake up phone за да може и от заключен екран да пусне камерата. иначе за в менюто няма такива отметки ;)
0 x

Потребителски аватар

Автор на темата
sunmaster
Мнения: 1527
Регистриран: 22 юни 2012, 00:33
Моят WP е: Нямам
x 24

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот sunmaster » 21 авг 2012, 00:07

мерси включих го в точка 7
0 x
Nokia 808 back to the future ,Meizu m2 note my best android choice

Потребителски аватар

zxnn
Мнения: 50
Регистриран: 10 юни 2012, 17:39
Моят WP е: HTC 7 Mozart

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот zxnn » 21 авг 2012, 12:35

И все пак трябва да се остави на хората малко да си напънат сивото вещество.Неможе баш всичко на готово.
0 x
Dynamics 2.0 Mozart Western

Потребителски аватар

maimunkata
Мнения: 1
Регистриран: 23 авг 2012, 01:09
Моят WP е: Nokia Lumia 710

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот maimunkata » 23 авг 2012, 02:04

Имам 2 въпроса и ме е много срам да попитам ,но няма накъде . От две седмици имам Нокия Лумиа 710 и горе долу сама успях да се оправя с основните неща Игри ,facebook,skydrive,skype,смених си рингтона (което виждам ,че затруднява много хора ) .Изчетох за една вечер доста теми от форума ,но не намерих обяснение на своя въпрос(има вероятност и да не съм чела правилните теми!)Как да си сваля филм ? Но не от компа и да го прехварля на тела ,а от самия телефон.Разбрах само едно ,че филмите трябва да са с вградени субтитри,защото плеъра не поддържа субтитри.Другия въпрос е ,че не мога да гледам онлайн филми , а не ми се дават 10 лева за FlashVideo for WP....Има ли друг начин да се получи?За сега са тези два въпроса.
0 x

Потребителски аватар

Автор на темата
sunmaster
Мнения: 1527
Регистриран: 22 юни 2012, 00:33
Моят WP е: Нямам
x 24

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот sunmaster » 23 авг 2012, 03:30

Има торент програми,но не съм намерил нито една читава поне аз. Затова по добре не опитвай. Относно флашплеъра,не го купувай. Той не ти дава възможност да гледаш флаш филми онлайн,а служи само за отваряне на 5-6 спортни сайта. От личен опит с този флашплеър,твърдя,че е безсмислена инвестиция,освен,ако не си спорт маниачка.
Затова съвета ми към теб е-тегли филми с вградени субтитри от линка който съм дал,конвертирай ги както е описано и гледай.
Бъди здрава!
0 x
Nokia 808 back to the future ,Meizu m2 note my best android choice

Потребителски аватар

angel74
Мнения: 90
Регистриран: 30 дек 2011, 10:07
Моят WP е: HTC HD7
Местоположение: plovdiv
x 2

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот angel74 » 23 авг 2012, 08:36

Форумите са затова да се помага информацията да е събрана и лесно достъпна
0 x

Потребителски аватар

KOCMOTPOH
Мнения: 90
Регистриран: 18 юни 2012, 11:58
Моят WP е: Nokia Lumia 710

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот KOCMOTPOH » 23 авг 2012, 12:51

Имам 2 въпроса и ме е много срам да попитам ,но няма накъде . От две седмици имам Нокия Лумиа 710 и горе долу сама успях да се оправя с основните неща Игри ,facebook,skydrive,skype,смених си рингтона (което виждам ,че затруднява много хора ) .Изчетох за една вечер доста теми от форума ,но не намерих обяснение на своя въпрос(има вероятност и да не съм чела правилните теми!)Как да си сваля филм ? Но не от компа и да го прехварля на тела ,а от самия телефон.Разбрах само едно ,че филмите трябва да са с вградени субтитри,защото плеъра не поддържа субтитри.Другия въпрос е ,че не мога да гледам онлайн филми , а не ми се дават 10 лева за FlashVideo for WP....Има ли друг начин да се получи?За сега са тези два въпроса.
Има начин да гледаш филми онлайн но разбира се не са с бг субтитри. За целта можеш да инсталираш приложението Crackle: http://www.windowsphone.com/en-US/apps/ ... 69904e2f3e" onclick="window.open(this.href);return false; има доста сериозен набор от филми и ако английския не ти е проблем ще останеш доволна.
0 x
Изображение

Потребителски аватар

Автор на темата
sunmaster
Мнения: 1527
Регистриран: 22 юни 2012, 00:33
Моят WP е: Нямам
x 24

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот sunmaster » 23 авг 2012, 13:01

Ето нещо полезно и за мен. Благодаря ти.:)
0 x
Nokia 808 back to the future ,Meizu m2 note my best android choice

Потребителски аватар

busychild
Мнения: 1
Регистриран: 14 сеп 2012, 02:51
Моят WP е: HTC Titan

Re: Всичко за windows phone-моля новите,първо тук се спрете!

Мнениеот busychild » 14 сеп 2012, 02:57

Искам да поставя и моя проблем тук, като се надявам да получа някакъв адекватен отговор! Имам HTC Titan(unlocked) и се появи следния проблем: когато водя разговори или изобщо когато набера някого екранът се заключва и немога да го отключа, дори да прекратя разговора или каквото и да е. Едва когато човекът(или оператор ли каквото и да е) отсреща прекрати разговора, чак тогава мога да си отключа екрана и да си правя каквото искам. Как мога да поправя това?!?!? БЛагодаря ви предварително и с надежда!
0 x

Върни се в “Проблеми - решения и съвети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 1 гост