HP Elite x3

Публикувай отговор
Аватар
Peter Radev
Мнения: 1397
Регистриран на: 29 Апр 2014, 15:12
Моят WP е: Lumia 930

Честито :)
Аватар
vavilon
Мнения: 2156
Регистриран на: 30 Юли 2014, 12:25
Моят WP е: 720/735/950/950XL
WP версия: 10

Честито и от мен! :tongueout:
Където е Windows-а, там съм и аз... :1F60E-Cool:
435 ex
Аватар
tomny
Мнения: 53
Регистриран на: 14 Яну 2017, 08:58
Моят WP е: HP Elite x3
WP версия: 10

Изваждам темата от нафталина, за да споделя моето мнение. Ползвам Elite X3 от седмица, и съм силно впечатлен от устройството, и концепцията като цяло. Работата ми включва доста движение, като ползвам лаптопа за мейл, тестообработка и ексел, браузър и една онлайн платформа, също през браузъра. Рядко ми се налага да правя редакция на изображения. През последната седмица съм ползвал компютър само за случаите, в които трябва да разпечатам нещо. През останалото време - телефона и лапдока. Докингстанцията я пробвах само да проверя дали случайно принтера няма да тръгне, като го вържа през USB, но нямах този късмет.
Да се разглежда това устройство просто като смартфон е грешка. Целта му е да замести телефон, лаптоп и десктоп, като ги събере в едно. От тем идва и името му- Х3. При мен, с малко инат от моя страна, успява. Като хардуер е страхотна машина, с красив външен вид и приятна на пипане. Вече има достатъчно ревюта, така че тук няма какво да добавя. Като недостатък мога да кажа, че ми идва малко голям. Много е удобно това, че сензора за пръстов отпечатък е отзад. Приятно се изненадах от Edge. Инернет банкирането и една служебна платформа, които по принцип работят само с Мозила, тръгнаха без проблем. Последната има има една забележка, тя генерира един документ, който явно е на флаш, и не се визуализира, но с Esc и един клик го изтеглям в pdf. Контактите се синхронизираха с гугъл акаунта, пощата работи (естествено, не организира писмата в категории както са в gmail - primary, social, promotions), Viber работи, Dropbox също, въпреки че има някакъв проблем в синхронизацията с Office. Офиса е много смотан - силно орязан, без почти никаква възможност на настройки, и най-неприятното е, че клавишните комбинации нямат нищо общо с познатите от компютърната версия. Вероятно ще пробвам 365.
От тук нататък всичко е в ръцете на Майкрософт - с това устройство НР им предоставят невероятна възможност да се върнат в играта, и то във високия бизнес клас. Спешно на мобилния уиндоус трябва да се добавят мрежови възможности, контекстни менюта с десен бутон, десктопа да стане използваем. Да се добави някаква универсална поддръжка на принтери. Не разбирам защо комбинацията за смяна на клавиатурата е различна - сменя се с win+space, вместо по нормалния начин алт+шифт. Изобщо българската клавиатура е пълен кошмар, защото на телефона е фонетична, а на външната клавиатура е БДС, и няма никаква възможност за настройка, или поне аз не можах да намеря такава.
Иначе усещането да работиш нещо на докингстанцията в офиса, да си сложиш телефона в джоба, и като се прибереш и го докнеш всичко да е както си го оставил преди малко е страхотно - висчки документи отворени, сесиите на браузъра, евентуално някое писмо повече :) .Няма облаци, синхронизация, флашки, да си пращаш файлове на собствената поща и прочее. Реално докато е докнат, разполгам с две отделни устройства - телефона и станцията са напълно незивисими. Естествено, едно и също приложение не можеш да го ползваш едновремненно и на двете места, но телефона е напълно фунционален за разговори, СМС-и, снимки и каквото ти хрумне. Ако работиш нещо на дока, и го цъкнеш на телефона, то просто се премества на другия екран, нищо не се губи, защото това, което изглежда като лаптоп или компютър, всъщност е само екран.
Ентусиазма ми напомня на този преди десетина години, когато излизаха бета-версиите на Ундоус 7, след пълното разочарование Виста. Сега пак чакаме ъпдейти, и се надяваме :)
В заключение ще повторя, че да разглеждаш това устрйство като поредния смартфон на пазара е безсмислено - това е като да си купиш Ферари за да ореш нивата - скъпо и неудобно. Идеята е да разкараш лаптоп и РС, и да ползваш само него с периферията. Технология от бъдещето, уви, в начален стадий :)
Аватар
Gerg
Мнения: 2081
Регистриран на: 18 Юни 2015, 19:12
Моят WP е: нямам
Обратна връзка:

Скоро ще дойдат още подобрения за Continuum :)
https://m.youtube.com/watch?v=PwZl0xYemF0
Lumia 610 > 535 > 640 > 950 > Nokia 8
Fan of Nokia, Lumia and HMD Global devices.
Look for something positive in every day, even if some days you have to look harder.
Аватар
tomny
Мнения: 53
Регистриран на: 14 Яну 2017, 08:58
Моят WP е: HP Elite x3
WP версия: 10

Чакаме :)
Пропуснах да кажа, че като е свързан с лапдока, телефона се превръща в прекрасен тъчпад, ако случайно нямаш мишка под ръка. Поддържа всички функции като скрол, пан, зуум и жестове с няколлко пръста
Аватар
atanas_mil4ev
Мнения: 69
Регистриран на: 23 Яну 2017, 10:35
Моят WP е: LUMIA 950;NOKIA 1020
WP версия: 8.1

https://hop.bg/bg/outlet-162/%D0%B4%D0% ... (id=47196)
някой фен може да се възползва :1F60E-Cool:
Публикувай отговор

Обратно към “Samsung, Prestigio, Huawei, LG, Acer, Dell, ZTE и други”