Зарядно за кола

Аватар
ferrarko
Моят WP е: Lumia 735
WP версия: 10

Какво зарядно за кола използвате, като марка и ампераж?

Имам едно китайско евтино зарядно, което с андроид телефоните работеше, но като го включа към Lumia 735 телефона издава сигнали и се рестартира.

Казаха ми че трябвало да си взема зарядно с изходен ток 2000 мА, но виждам че оригиналното зарядно е 750 0мА. Ако взема по-мощно зарядно има ли вероятност да повреди телефона или батерията?
Аватар
hgeorgiev
Моят WP е: Lumia 930
WP версия: 8.1

Абе като нищо може да види сметката на батерията. Аз се канех да пускам подобна тема защото и мен ме интересува. Аз имам инвертор за 220 волта в колата и така си реших проблема.
Аватар
elLoco
Моят WP е: L 630 D

Имам някакво прилично, китайско, за запалката, купувано преди години, не помня от къде, за айФон. Зарежда си перфектно и се разбират с Лумията, както се разбират и с айФона. Ако не беше такъв кучи студ, бих слязъл до колата да видя ампераж-мампераж и подробности.
You can’t make a pig into a racehorse,
but you can make it into a very fast pig.
Аватар
Friz
Моят WP е: Nokia Lumia 730

Аз имам зарядно Belkin от некое от технотата е копувано, 2.0 Ah като го включа към лумията ми излиза надпис, че телефона ще се зарежда бавно, но според мен се зарежда нормално. С китайски зарядни и аз съм имал проблеми с всякакви телефони за това си купих това на Belkin.
Аватар
venciii
Моят WP е: ativ s
WP версия: 8

Телефоните по принцип имат контролер, който се грижи за заряда, но все пак се съобрази с оригиналното зарядно.Виж какво пише срещу output-V, A .Като V-напрежението задължително трябва да отговоря с това на новото зарядно, а А-тока трябва да не е повече по-малко може, ще зарежда по-бавно. Друг въпрос е вече това където го купиш дали наистина вади на буксата това което пише на лепенката :1F61B-kidding: На Атив С оригиналното зарядно ми е 5V-2A , но често го зареждам на работа с някакво зарядно с УСБ даже не помня точно от какво е май от някаква MP4-ка хартиса навремето с 5V и 0.250А (250mA), не рядко го бода на зарядното на едно HTC 8S с 5V и 1А, в колата също имам един кабел и като видя зор вадя флашката от CD-то на колата и забождам телефона в него.
Аватар
FourTonMantis

Ако волтовете са 5, а амперите са равни или по-малки от тези на оригиналното зарядно - трябва да е ок. Ако амперите са по високи батерията си заминава бързичко.
Lumia 710 -> Lumia 520 -> Lumia 820 -> Lumia 640 -> Object reference not set to an instance of an object.
Аватар
Tracker
Моят WP е: Lumia 535DS > 950DS
WP версия: 10

Здравейте.
Не съм съгласен колегите, който твърдят, че тока ако е по голям ще пречи на зареждането или ще скапи батерията.
Означеният ампераж показва максималният ток, който може да отдаде зарядното без да се промени напрежението.
Както е написал колега по горе в телефона най вероятно има контролер който се грижи за зареждането и ще черпи ток колкото му е необходимо от зарядното стига то да смогва. Друг е въпроса на различните зарядни колко е стабилизирано напрежението.
Аватар
FourTonMantis

Най-прясната история ми е следната: скъса се зарядното на стария телефон на жена ми (Самсунг) и тя си купи някакво от техномаркет, което се оказа 1А (а оригиналното беше 600 милиампера). Зареждаше много по-бързо, но батерията й се скапа и се наду 1 месец по-късно (батерията беше ползвана общо 11 месеца). Осезаемо телефона се нагорещяваше повече при зареждане с новото зарядно.
Не знам съвпадение ли е или не, но 11 месеца ми се струват малко живот за батерия.
Lumia 710 -> Lumia 520 -> Lumia 820 -> Lumia 640 -> Object reference not set to an instance of an object.
Аватар
File_Submit
Администратор
Администратор
Моят WP е: HTC Radar, Lumia 920
Обратна връзка:

Аватар
aserrr
Модератор
Модератор
Моят WP е: 830