Страница 1 от 1

Проблем със съхранението на снимките

Публикувано: 01 апр 2018, 15:44
от sclera_bg
Привет колеги,

До новата 2018 година нямах никакви проблеми със снимките, които правя с телефона. Настройките ми бяха : снимките да се записват на SD картата, като едновременно с това да се качват в акаунта ми в OneDrive.

От Нова година насам започна едно "изчезване" на направените снимки - веднага след заснемане кадрите са видими в "Снимки", няколко часа по-късно остават само едни сиви квадрати, а след някакъв период от време (не мога да го установя точно) изчезват изобщо от телефона. Така в телефона ми са останали само няколко снимки от първите дни на януари т.г. Самите снимки си ги има в ОneDrive, но не виждам смисъла, нуждата и удобството да ги свалям оттам, само за да ги гледам на телефона.

Реших че има проблем поради факта, че ползвам WP 8.1 (от няколко месеца и синхронизирането на телефона не работи както трябва, но това изобщо не ме притеснява) и реших да спра качването на снимките в облака. За съжаление - без особен успех, тоест нещата си останаха каквито си бяха. Проблема го има, която и от двете камери (Lumia и Microsoft) да ползвам. Най ме дразни това, че ползвам снимките като визуален бележник - за неща, които нямам възможност/не искам да записвам (километража на колата при зареждане, показанията на водомерите - за да подам самоотчет и други такива) и накрая гризвам дървото....

Имате ли някаква идея на какво може да се дължи това и как да го "излекувам" ? Не планирам "upgrade" до WP 10 (пробвах го, когато излезе и не ми хареса, като естетика и поведение на скромния ми телефонец), но в края на краищата и това съм готов да направя. WP ми харесва, удобна ми е и нямам никакво намерение да сменям лагера (жена ми и двете ми деца са с "топ" андроид апарати и когато се наложи да направя нещо с тях ми е ужасно скверно ;) ), но това със снимките не може да продължава повече.

Re: Проблем със съхранението на снимките

Публикувано: 02 апр 2018, 07:30
от atanas_mil4ev
опитай да запазваш снимките в основната памет - ако всичко е наред може да помислиш за смяна на SD картата

Re: Проблем със съхранението на снимките

Публикувано: 02 апр 2018, 17:59
от vavilon
SD карта.

Re: Проблем със съхранението на снимките

Публикувано: 03 апр 2018, 07:26
от sclera_bg
Ще сложа нова и ще докладвам какво е боложението :smiley:

Re: Проблем със съхранението на снимките

Публикувано: 17 апр 2018, 12:32
от sclera_bg
Колеги, и с новата карта нищо не се промени.

Реших да дам още един шанс на десятката и вчера след 1 час борба успях да се ъпгрейдна - чрез "Съветник за надстройване" не пожела да стане - даваше някаква грешка в сървъра или в интернета :1F609-Wink: затова попрочетох и свалих някакъв тул от Microsoft  за ъпгрейд през кабел - така нещата заспаха...

Оставих го цяла нощ да си ъпдейтне, каквото е необходимо и засега нямам никакви оплаквания, освен едно:

Тъй като новата система ми е непозната успях да нахакам няколко ненужни номера в "Speed dial" секцията на телефона и по никакъв начин не мога да ги махна. Моля за помощ.

Re: Проблем със съхранението на снимките

Публикувано: 17 апр 2018, 14:14
от canyin
Задръж повече от 2 секунди и като пуснеш се показва делита.
За тук ли говориш ?


Изображение

Re: Проблем със съхранението на снимките

Публикувано: 17 апр 2018, 14:54
от sclera_bg
Да, точно това е. Проработи! Благодаря!