Страница 1 от 1

Microsoft се връща в играта с новия си Android смартфон Surface Duo

Публикувано: 02 окт 2019, 18:36
от mathur
http://nixanbal.com/microsoft-se-vrasht ... urface-duo

На голямото си събитие днес Microsoft представи цял куп нови модели Surface, като черешката на тортата беше първият смартфон в серията - Surface Duo. Устройството има причудлив дизайн с два отделни дисплея, които се затварят един към друг като страниците на книга, но далеч по-интересен от дизайна е фактът, че операционната система е от Google.

Microsoft Surface Duo има формата на книга, но екраните са отделни, а не един, който се сгъва. Подобна концепция имаме и при LG G8X и аксесоара му Dual View.

При Surface Duo двата дисплея са с 5.6" диагонал (около 8" общо, когато се разгънат двата един до друг), като идеята е върху всеки от тях да може да се използва различно приложение. Има опция устройството да се обърне в хоризонтален режим, като така долният екран да се използва за виртуална клавиатура или контролери при игра.
Освен самата изненада от поява на смартфон под логото на Microsoft, Surface Duo е необичаен продукт и заради това, че използва Android OS. Версията изглежда е силно модифицирана от производителя, така че да напомня на новия Windows 10X, създаден без Start меню тъкмо за устройства с два дисплея, какъвто е и новият таблет Surface Neo.

Все още е рано да говорим за детайли в спецификациите, тъй като смартфонът Microsoft Surface Duo ще излезе на пазара след повече от година - около коледните празници на 2020 г. Или поне плановете са такива. Добрата новина от това е, че разработчиците имат време да създадат нови приложения, които да са подходящи за ползване върху новия тип хардуер.

Според Wired смартфонът на Microsoft използва чипсет Snapdragon 855, но някои елементи от хардуера му не са финализирани, като например дали изобщо да има основна камера. Да се надяваме, че след 1 година конфигурацията на Surface Duo ще бъде актуализирана и адекватна за пазара тогава.

Re: Microsoft се връща в играта с новия си Android смартфон Surface Duo

Публикувано: 04 окт 2019, 00:55
от LOVECAT9411
То от години се говори за Surface телефон явно най накрая го показаха. Ама както обичат да си заебават проектите нищо чидно след година когато уж ще го пуснат до тогава да се откажат и от тоя проект. Иначе изглежда доста интересно устройство иначе ако успеят да намалят средните рамки между двата дисплея ще е още по добре. Задна камера не се вижда но явно при затваряне дисплейте от външната страна ще се използва предната камера и като задна в случая. Вижда ми се целия корпус от метал алумини или нещо такова та ми е много чудно NFC ще има ли. Както и Жак за слушалки. Не е споменато каква памет ще има но е хубаво да има слот за карти памет ама надали макар, че по вероятно да пуснат 3-4 верси със различно съотношение Флаш и Рам памет можеби нещо от сорта 6/128, 8/256, 10/512, 12/1024ГБ. При тея 2 екрана ще има страшна консумация на енергия дано да успяли да напъхат поне 2х3000 mAh батерий. Не се споменава и за слотове за Sim карти ще има ли колко ще са или ще е само единствено е-сим. Аз много бих се радвал да е със новият Windows 10X както новият им НЕО все пак би ми харесало да имам мобилно устройство в джоба със възможностите на пълноценна подръжка на програмите не разбрах дали ще може да се инсталират на този Windows 10X старите .exe програми или само от техният магазин ще може приложенията.

Re: Microsoft се връща в играта с новия си Android смартфон Surface Duo

Публикувано: 06 окт 2019, 19:00
от wpa
Накратко, след толкова време показаха едно недоносче. Срамна работа със съмнително бъдеще. Като нищо може да го прекратят преди да види бял свят.

Re: Microsoft се връща в играта с новия си Android смартфон Surface Duo

Публикувано: 08 окт 2019, 15:42
от LOVECAT9411
То ясно що пускат 2 еднакви устройства (NEO и DUO) само че с различен размер и ОС. Да пробват със различни ОС кое ще им потръгне ама при техните цени и както правят ограничения за доста пазари почти невъзможно е да избутат.