Отключване на WP8 с Dev account

Ако правите приложения за Windows Phone и Windows, тук може да споделите опит, проекти и всичко свързано с процеса от Dev акаунт, SDK, до публикуването в Store.
Публикувай отговор
Аватар
mogy
Моят WP е: Lumia 820,520
WP версия: 8

Ще се опитам да дам стъпките нужни за отключването на WP8 с акаунт за разработчици(Dev. account).По принцип струва 99$ за година,но е безплатен за студенти,и точно от това ще се възползваме ние.За целта ни трябва наш приятел студент или някой който познава някой студент с ISIC карта,или най общо ви трябва номера на такава карта.

Изображение

Така след като имаме вече такъв номер(аз лично даже се регистрирах с изтекъл такъв,за втория телефон намерих номер в Гугъл) се регистрираме в DreamSpark ( https://www.dreamspark.com/Student/Default.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; ) >Create Account > попълвате си данните имена,дати,давате някакъв email > continue to verify

Изображение
Изображение

След което ще ви се излезе прозореца по долу в който да изберете как да потвърдите акаунта,избирате средното ( I have an ISIC Card )

Изображение

След тази стъпка ако е валиден кода мисля че трябва да ви излезе нещо от сорта на congratulations you have created you account (карам вече по спомени защото в момента нямам номер с който да направя регистрация и снимки)
След което може да се наложи да си влезнете в пощата и да потвърдите акаунта.
Вече с акаунт в DreamSpark се вписвате при влизане в сайта > Sign in , щракате на Windows phone 8

Изображение

Ще ви излезе долната страница,щракате на map now,за да свържете сега създадения акаунт с този в Майкрософт с който сте регистрирали вашия телефон

Изображение

Въвеждате данните на акаунта ви в Майкрософт с който е регистриран вашия телефон.
Вече двата акунта са сдвоени и трябва да виждате това в секцията Windows phone 8

Изображение

С това приключваме в сайта dreamspark

Следващата стъпка е да отворим Windows Phone Dev Center ( http://developer.windowsphone.com" onclick="window.open(this.href);return false; )

тук щъкаме на downlowd dev tools

Изображение

И от там сваляме SDK 8.0

Изображение

(Забележка: SDK 8.0 работи само под Windows 8 x64)

В Dev Center отиваме на Dashboard

Изображение

От там на Join Now (следващите снимки не са мой,защото не не направих при моята регистрация)

Изображение

Избирате регион България и отметката Individual or student

Изображение

Попълвате всички полета

Изображение

Избирате I'm a student > next

Изображение

Ако всичко е минало точно ще ви изпише,нещо от сорта на поздравление вече сте регистриран.
На зададения преди няколко стъпки email адрес ще получите писмо с линк за потвърждение.

С така създадения акаунт може да отключите до три телефона.
Следва инсталиране на SDK 8.0,което става само на PC със Windows 8 x64 (аз съм със седмица и използвам виртуална машина с 8.1 x64)

Приемаме че вече имате инсталиран SDK 8.0 в search bar-a на Виндовс 8 пишете Windows Phone Developer Registration

Изображение

Или го намирате в : This PC>Local Disk (C:)>Program Files (x86)>Microsoft SDKs>Windows Phone>v8.0>Tools>Phone Registration>PhoneReg.exe

Отваряте ехе-то,свързвате телефона с PC-то и отключвате екрана му

Изображение

След което си въвеждате информацията която се изисква >Sign in след което трябва да започне процеса на регистрация след което ще изпише
Congratulations! You have successfully unlocked your Windows Phone. Вече имате отключен телефон!

Сега как става самото качване на хар файлове:

Става с програмката XapDeploy.exe (която е инсталирана с SDK-a) може да я намерите в search bar-a "XapDeploy" или This PC>Local Disk (C:)>Program Files (x86)>Microsoft SDKs>Windows Phone>v8.0>Tools>Xap Deployment
Работи се елементарно с нея oт Browse избирате съответния хар файл,натискате Deploy ще ви излезе нещо от сорта на "Deploying хаp file..." (екрана на телефона трябва да е постоянно отключен),отнема известно време след което ще ви изпише "Deploying complete" или нещо от сорта.

Общо взето е тва може да има дребни неточности защото не направих снимки когато си регистрирах моите,но като цяло е това,всеки който го е правил може да внесе още яснота или корекции.
Аз се регистрирах с ISIC номер,може и чрез емайл като колегата по долу,на кой както му е удобно.

Вече има и опция за качване на ХАП файловете и през Win 7 x64
описано е ТУК
Последно промяна от mogy на 09 Сеп 2013, 02:29, променено общо 2 пъти.
Аватар
ProstoAZ
Моят WP е: Lumia 920

Аз веднага ще вмъкна, че можете вместо такава карта да използвате просто студентския си майл за регистрация. Аз ползвах моя в НБУ от преди няколко години, който още е валиден и ми свърши същата работа. Чрез майла доказвате, че сте студент.

И второ, нарочно го пускам като ново мнение, за съжаление не могат да се инсталират програми от МАРКЕТА, а само такива, които са били качвани на друг телефон и после импортирани отново навън.

Такива, каквито тестват и пускат колегите.
Аватар
mogy

В какъв смисъл не могат да се инсталират програми от маркета,аз до сега не съм имал проблем с програма от маркета.
Преди две седмици си купих за последно Angry Birds Star Wars oт маркета и не съм имал ядове.
Аватар
maikito
Моят WP е: Nokia Lumia 620

На стъпката "Попълвате всички полета" когато ги попълня ми изписва : Something happened while saving your changes. Try again.
Аватар
dimcan
Моят WP е: Lumia 820

Адски полезно!! Благодаря ти, колега!

П.С. Имам въпрос : под windows 7 не може да се покара и следователно да не мога да си отключа телефона? Така ли да го разбирам?
Аватар
znaka
Моят WP е: 920 (Amber+UNLOCK)

Под седмицата не става за осма версия. Благодаря на колегата за урока. Вече съм с отключена 520-ка. Сега само някой да дава приложения :). Успех на всички с отключването.
Аватар
ProstoAZ
Моят WP е: Lumia 920

Имам предвид, че не може да се качват програми, които са свалени от маркета. Както знаете, в маркета има иснтал мануали и си сваляш хап файла, но не можеш него да инсталираш, Може само програми, които не са минали през маркета.

И също така има лимит на приложенията, които могат да се качват. И общо взето само това може. Не е пълното отключване.
Аватар
Stefan Caromov
Моят WP е: Nokia Lumia 1320
Обратна връзка:

Много добре написано, браво. Ще е от полза, както на мен, така и на останалите, които ще минават на уин 8 .
Апропо, ProstoAZ, не си казал какво искаш, не съм ти го свалил. Ако наистина не можеш да инсталираш от маркета, аз мога да свалям приложения за уин 8 , естествено не ми дава на повечето да ги инсталирам, но свалените файлове, остават в телефона ми. Лесно ще ги намеря , с един ден ровене по папките и ще ги екстрактвам от телефон на компютър . Само да не ме мързи ( имам може би още 50 приложения в скайдрайв акаунта, но нямам време да ги кача в шера )
Nokia lumia 710 - ex
Nokia Lumia 710 white - ex
Nokia Lumia 520 - ex
Samsung ATIV S - ex
Nokia Lumia 820 - ex
Microsoft Lumia 535 - ex
Nokia Lumia 1320 - ex
Microsoft Lumia 640 DS - ex
Nokia Lumia 630 - now
Аватар
mogy

ProstoAZ написа:Имам предвид, че не може да се качват програми, които са свалени от маркета. Както знаете, в маркета има иснтал мануали и си сваляш хап файла, но не можеш него да инсталираш, Може само програми, които не са минали през маркета.

И също така има лимит на приложенията, които могат да се качват. И общо взето само това може. Не е пълното отключване.
Аха е аз не ги инсталирам ръчно тези от маркета за това не съм имал проблем.А иначе да има лимит на броя на приложенията,до 10 приложения.
Последно промяна от mogy на 07 Авг 2013, 00:19, променено общо 1 път.
Аватар
mogy

Stefan Caromov написа:Много добре написано, браво. Ще е от полза, както на мен, така и на останалите, които ще минават на уин 8 .
Апропо, ProstoAZ, не си казал какво искаш, не съм ти го свалил. Ако наистина не можеш да инсталираш от маркета, аз мога да свалям приложения за уин 8 , естествено не ми дава на повечето да ги инсталирам, но свалените файлове, остават в телефона ми. Лесно ще ги намеря , с един ден ровене по папките и ще ги екстрактвам от телефон на компютър . Само да не ме мързи ( имам може би още 50 приложения в скайдрайв акаунта, но нямам време да ги кача в шера )
Не всички хап файлове който ще свалиш ще тръгнат поне на WP8 аз за това ги пробвам защото има доста който не тръгват.Примерно никъде няма Angry Birds xap който да ми тръгне,пробвам го и на 820 и на 520.И попаднах на това: "Problem is some games require higher privileges to run. And WP8 student unlock is not capable enough. So it may or may not work. "

А иначе ето някои сайтове за хар. :
http://games-wp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://wp-seven.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://xapsky.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://windowsphonehub.in/" onclick="window.open(this.href);return false;

Програми тествани от мен може да се намерят ТУК, в секцията Xbox Live има също качени доста игри.

На всички с отключени телефони мога да препоръчам приложението TimeMe ,часовник,индикатор за батерията който работят в реално време не със 30мин. закъснение,плочката може да е голяма средна,изписва и дата и деня,предлага мисля и прогноза за времето.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разработка на приложения”