отключване на wp8

Потребителски аватар

gridim
Мнения: 144
Регистриран: 23 юни 2014, 11:15
Моят WP е: Lumia 650
WP версия: 10
x 4

отключване на wp8

Мнениеот gridim » 12 окт 2014, 16:12

Какъв е смисълът, и нужно ли е изобщо телефон с Windows Phone 8.1 да се отключва?
0 x

Потребителски аватар

Stefan Caromov
Мнения: 2622
Регистриран: 11 ное 2012, 21:38
Моят WP е: Nokia Lumia 1320
WP версия: 8
x 14
Контакти:

Re: отключване на wp8

Мнениеот Stefan Caromov » 12 окт 2014, 18:56

Естествено, че има смисъл. Получаваш права над всичко в системните папки...Но, единствено атива се отключва и то, ако го направиш, няма да можеш да ъпдейтнеш до 8.1.
Това на клипа е просто начин да имаш права да инсталираш до десет приложения, които не си свалил от магазина, респективно са инсталационни файлове и обикновено са платени, ти ще можеш да ги качиш безплатно.
0 x
Nokia lumia 710 - ex
Nokia Lumia 710 white - ex
Nokia Lumia 520 - ex
Samsung ATIV S - ex
Nokia Lumia 820 - ex
Microsoft Lumia 535 - ex
Nokia Lumia 1320 - ex
Microsoft Lumia 640 DS - ex
Nokia Lumia 630 - now

Потребителски аватар

nasko99
Мнения: 184
Регистриран: 02 авг 2013, 21:32
Моят WP е: няма
x 8

отключване на wp8

Мнениеот nasko99 » 20 окт 2014, 21:34

някои можели дами даде линк за отключване на лумиа с wp8.1 за 3 или 10 приложения от мс сайта някъде гледах че се сваля сдk нещо такова ама не помня откъде,а китайското ми се вижда сложно :1F611-Speechless:
0 x
> Windows Phone <
> NOKIA Lumia 720 -> Lumia 1520 -> Lumia 930 -> Lumia 435 -> Lumia 1020 -> Lumia 950 -> Lumia 550 -> > Android 7 > Nokia 5

Потребителски аватар

Norman
Мнения: 14
Регистриран: 03 ное 2014, 14:11
Моят WP е: NOKIA Lumia 735
WP версия: 8.1

отключване на wp8

Мнениеот Norman » 03 ное 2014, 15:12

някои можели дами даде линк за отключване на лумиа с wp8.1 за 3 или 10 приложения от мс сайта някъде гледах че се сваля сдk нещо такова ама не помня откъде,а китайското ми се вижда сложно :1F611-Speechless:
Виждам, че линкът в стикнатата темаза отключване с Dev акаунт не работи, така че ще напиша, каквото знам и съм пробвал лично - за Windows 7 (независимо дали 32 или 64 битов), където процедурата за отключване за инсталация на ДВЕ приложения е сравнително лесна и ЛЕГАЛНА:

0. Необходим ти е акаунт в сайта на Microsoft - лесно, бързо и безплатно :1F602-Joy:
1. Влизаш в тази папка на Google Driveи сваляш ZIP-а WP8 SDK for Win7.zip.
2. Разархивираш го някъде на компютъра - получаваш папка WPV.SDK с три други папки в нея.
3. От папката SDK 8.0 стартираш файла psdk_en.msi. Инсталацията на два пъти ще се оплаче, че не може да създаде някакъв етикет - смело натискаш [ОК]
4. От папката WPImages стартираш MobileTools_WPImages_enu.msi и чакаш да се инсталира (може да отидат до 3-4 минути)
5. От папката MobileTools_ProfilerARM инсталираш MobileTools_ProfilerARM.msi
6. Сваляш прикрепения към поста ми ZIP и го разархивираш някъде - това са най-актуалните драйвери на Microsoft за USB връзка с WP устройства
7. Свързваш телефона си с компютъра.
7а. Ако това първият път, в който свързваш телефона - чакаш Windows да си инсталира всички драйвери
8. Отваряш Control Panel > Device Manager.
8.1. В секцията Universal Serial Bus Devices най-отдолу, трябва да имаш три устройства с име WinUSB device. За всяко едно от тях
-- осветяваш го, щракаш с десния бутон > Update Driver Software
-- сега избираш Browse my computer for driver software
-- сега - Let me pick from a list of device drivers...
-- сега - бутона [Have Disk] - после намираш директорията, където са разархивирани драйверите от т.6 и натискаш OK, за да се инсталират.
8.2. В секцията Portable Devices трябва да има едно устройство, с името на телефона ти.
-- осветяваш го, щракаш с десния бутон > Update Driver Software
-- тук избираш Search Automatically for updated driver... - ако всичко е наред, то Windows ще намери по-нов драйвер, или ще ти каже, че всичко е наред със стария и няма нужда от актуализация. Има обаче и 10% шанс, твоя Windows7 да не е получил един важен ъпдейт, а именно на драйвера за MTP устройства (моят беше именно такъв, затова и знам за тази стъпка)
-- т.е. - ако опитът за актуализация на драйвера завърши със съобщение за грешка, сваляш другия прикачен файл - wpdmtp.zip, разархивираш го и копираш INF файла в директория c:\windows\inf като презаписваш върху файла който вече е там.
--- пак опитваш да актуализираш драйвера в Portable Devices - вече всичко трябва да е наред.
9. Рестартираш компютъра. Свързваш телефона по USB кабел и отключваш екрана му.
10. Стартираш новоинсталираната програма Windows Phone Developers Registration. След като бутонът [Register] светне го натискаш, системата ще поиска да се логнеш в Microsoft акаунта си, след което ще отключи телефона ти за инсталация на две приложения НЕподписани от Microsoft (предполага се, че това са приложения, създадени лично от теб, за лично ползване :1F60B-Tongue: )
11. Сваляте си от мрежата произволен НЕподписан от Microsoft XAP файл, стартирате от SDK пакета програмата Application Deployment, намирате XAP файла и го инсталирате на телефона


Повтарям - цялата процедура е НАПЪЛНО ЛЕГАЛНА и с нищо не нарушава гаранциите и лицензионните споразумения на Microsoft! Долното, обаче, не нарушава гаранцията, но е против лиценза на M$:

11а. Някой "излекувани" XAP файлове изискват малко повече усилия за инсталацията им на телефона - за целта си сваляте Windows Phone Power Tools (WPPT) от техния сайт и инсталирате през него. Освен това, тази програмка дава възможност за "бърникане" из някой скрити директории на телефона и запис в тях на... лицензионни файлове за програми... ясно е с каква цел :1F609-Wink:

Следващата хватка е само за собствениците на телефони изрично с WP8.1 (НЕ става с WM8.0/7.8/7!!!) и с физическа SD-карта, освен основната памет (т.е., не става за Lumia 920 и подобните :1F61E-Unhappy: ):

1. Изключвате телефона и изваждате SD-картата от него
2. Включвате и инсталирате двете игри, или приложения, които ви позволява SDK-то
3. Изключвате телефона, поставяте SD-картата, стартирате Storage Sense и влизате във phone > apps+games
4. Намирате всяка една от двете игри/приложения, което сте инсталирали на стъпка 2, тапвате по името и избирате бутона [move to SD]
5. След преместването, изключвате телефона и преминавате към т.1, докато не ви омръзне, или докато не свърши мястото на SD-картата ви :1F60F-Smirking: Проверено лично - по този начинвече съм качил над 30 игри.

NB: Горното си е очевАдна дупка в контрола на Micrisoft, която е твърде вероятно да бъде пачната при Update 2, но засега всичко си работи "на шест"! :1F61B-kidding:

За собствениците на Lumia 920 и подобни, остава китайския метод с програмата aiyingyong_pc_v4 за инсталация на 10 приложения, но аз не можах да го подкарам, затова и няма да пиша за него.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
0 x

Потребителски аватар

Norman
Мнения: 14
Регистриран: 03 ное 2014, 14:11
Моят WP е: NOKIA Lumia 735
WP версия: 8.1

Re: отключване на wp8

Мнениеот Norman » 07 ное 2014, 11:43

Так-ка! Справих се и с отключването за инсталация на 10 неподписани програми, с използването на китайския софтуер Aiyingyong! :tongueout:

Eто и пълна и илюстрирана процедура по въпроса:

0.1. Ако телефонът ви не е отключван никога - направо преминете към т.1
0.2. Ако телефонът ви е отключен със студентски акаунт или Dev Unlock за инсталация на две приложения - използвайте програмата Developer Registration из Windows Phone SDK, за да го заключите обратно.
1.1. Свалете си подходящия за вас пакет на Windows Phone SDK (за Windows 7, или за Windows 8/8.1) то тази папка на Google Drive и инсталирайте, както е посочено в по-горния пост - стъпки 2-5.
1.2. Свалете комплекта от шест версии на програмата за отключване оттук - ЦЪК и разархивирайте RAR файла някъде на компютъра си.
2. Уверете се, че датата, часът и минутата на вашия компютър и на телефона ви са синхронизирани. Синхронизация и на секундите НЕ е необходима.
3. Уверете се, че и компютърът и телефонът имат връзка с Интернет. За телефона НЕ е задължително да е по WiFi - аз отключих моя телефон по 3G.
4. От папката, където сте разархивирали инсталациите на Aiyingyong, стартирайте тази за версия 4.3.0.0, на появилият се екран щракнете големия бутон долу и изчакайте инсталацията да приключи. Сега затворете прозореца с натискане на кръстчето в горния десен ъгъл и в НИКАКЪВ случай - с натискане на бутона долу. Бутонът служи за автоматично обновяване на програмата от официалния китайски сайт, а тъкмо това се опитваме да избегнем в момента.
Изображение Изображение Изображение

5. Стартирайте Control Panel > Regional and Language и променете формата на показване на датите и мерните единици на "Chinese (Traditional, Hong Kong S.A.R)"
Изображение

6. Свържете телефона си по USB кабела и изчакайте Windows да потвърди, че телефонът е открит. Уверете се, че екранът на телефона е отключен и активен. Стартирайте програмата за отключване от иконката на десктопа (а НЕ от тази в таскбара).
Изображение
След старта програмата показва един по-малък прозорец, съдържащ списък на измененията към последната налична версия и отдолу - отново бутон за update. В НИКАКЪВ случай НЕ натискате бутона! Затваряте този прозорец отново с натискане на кръстчето в горния десен ъгъл.
Изображение

7. Програмата за няколко секунди намира вашия телефон и изписва някой основни данни за него в карето вдясно - марката, модела, типа на свързването и т.н. Сега има две възможности:
-- а) Големият бутон долу вдясно светва в синьо. КЪСМЕТ! Натискате го и преминавате към т.10
-- б) Големият бутон долу вдясно остава сив и неактивен :1F622-Crying: На китайската програма нещо "не и е харесало" и трябва да продължим борбата. Натиснете кръстчето в ъгъла, за да затворите програмата. В новия прозорец маркирайте долната опция. По този начин след затварянето ще се спре и сервиза за автоматично обновяване на софтуера, а именно това е, което ни трябва. После натиснете бутона за затваряне.
Изображение Изображение

8. Преминете обратно на стъпка 4. и стартирайте инсталацията на следващата версия - 4.3.3.0, 4.4.3.0 и т.н. и така, докато най-накрая големият бутон от стъпка 7.а. стане син. (При мен това се получи с версия 4.5.0.0, а при сина ми, който също е с Lumia 520 - с версия 4.6.0.0. Т.е., може и да опитате от 4.3.0.0. да минете направо на 4.5, или на 4.6, но не мога да гарантирам моментален успех.)
Изображение

9. Така или иначе, накрая бутона става син и вече може да го натиснете. Следва около половин минута чакане и най-накрая екранът на китайската програма се променя, показвайки "екран на отключен телефон" (НЕ е този на вашия телефон, а е само картинка).
Изображение

10. Разкачете телефона от USB кабела и го рестартирайте. ГОТОВО! Телефонът ви е отключен за инсталация на 10 неподписани приложения, а ако приложите трика с ваденето на SD картата (ако имате такава), може да инсталирате и много повече програми и игри (колкото позволява обемът на вашата SD карта + още 10 в паметта на телефона)
11. За да не ви се пречка и да търси ъпдейти - деинсталирайте китайската програма. Най-добре, направете това от щатния и инструмент за деинсталация, както се вижда на снимката по-долу.
Изображение Изображение
Накрая не забравяйте и да върнете настройките за формат на дата и мерни единици от Chinese към езика/региона, които обичайно ползвате.
0 x

Потребителски аватар

Panic
Мнения: 40
Регистриран: 15 окт 2013, 18:44
Моят WP е: Nokia Lumia930
WP версия: 8.1
x 3

Re: отключване на wp8

Мнениеот Panic » 19 апр 2015, 22:10

немога да си отключа телефона пробвах и със 6-те версии на програмата не става и не става.Телефона е Лумия 930 а лаптопа на който се мъчих е със уйн 8.1
0 x

Потребителски аватар

FourTonMantis
Мнения: 4575
Регистриран: 28 яну 2013, 13:44
x 662

Re: отключване на wp8

Мнениеот FourTonMantis » 19 апр 2015, 23:34

Мисля, че този туториал не работи за Windows Phone 8.1, с който е Lumia 930
0 x
Lumia 710 -> Lumia 520 -> Lumia 820 -> Lumia 640 -> Object reference not set to an instance of an object.

Потребителски аватар

Panic
Мнения: 40
Регистриран: 15 окт 2013, 18:44
Моят WP е: Nokia Lumia930
WP версия: 8.1
x 3

Re: отключване на wp8

Мнениеот Panic » 20 апр 2015, 07:56

А можели линк към туториал който ще ми свърши работа.Благодаря :)
0 x

Потребителски аватар

FourTonMantis
Мнения: 4575
Регистриран: 28 яну 2013, 13:44
x 662

Re: отключване на wp8

Мнениеот FourTonMantis » 20 апр 2015, 09:42

Доколкото знам за WP8.1 единствения начин да стане това е по официалния начин - чрез регистриране на developer-ски акаунт и отключване на телефона с tool-а, който е в Windows Phone SDK-то за Windows 8
0 x
Lumia 710 -> Lumia 520 -> Lumia 820 -> Lumia 640 -> Object reference not set to an instance of an object.

Потребителски аватар

Panic
Мнения: 40
Регистриран: 15 окт 2013, 18:44
Моят WP е: Nokia Lumia930
WP версия: 8.1
x 3

Re: отключване на wp8

Мнениеот Panic » 21 апр 2015, 08:59

нещо немога да си направя дев акаунт ,спъва ме регистрацията във дриим спарк ако може линк към актуален туториал или на някой ако му се занимава да обясни благодаря
0 x

Върни се в “Как да отключим Windows Phone 8”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron