Имам Microsoft 950 (закупен нов преди 2г и половина), но работата и усещането на оригиналната Нокия ми доставят повече наслада. Определено и работата и визията на windows phone8.1 също много ме кефи и някакси ми е по-близка, даже се замислих дали да не взема някоя оригинална Lumia с олед дисплей и за възрастните ми родители, защото изглежда много интуитивна работата с 8.1
Естествено ми липсват някои глезотийки от windows 10 като например автоматичното превключване на високоговорител като се отдалечи апарата от ухото - намерих някакво приложение Gestures Beta което върши подобна работа но при мен не изпълнява нищо от зададените му команди.
Някои потребители ще ми се присмиват че се занимавам с този древен модел, за който уж вече няма много приложения в магазина но аз си намерих почти всичко необходимо за ежедневните ми нужди. Отделно от това батерията на 1020 когато почти не ползвам интернет държи по над 2 дена, докато на 950 ме изкарва 1 денонощие.
В момента съм сложил в usb конектора външен модул за безжично зарядно за да си ползвам Qi адаптера, но имам твърдото намерение да си ползвам оригинално-вградената възможност за безжично зареждане само като добавя липсващата намотка(в нета има доста инфо как става). Обичам такива устройства, които дават възможност с малко усилие да им се увеличат експлоатационните удобства

Накратко казано - телефона макар и толкова "стар" е много приличен модел и върши страхотна работа и днес за нетинейджър като мен
Написах този пост само за да се похваля с новата си придобивка, така че не очаквам жлъчни коментари

а и форума доста позамря напоследък.....