Дилема за нов телефон

Публикувай отговор
Аватар
spikul
Моят WP е: Lumia 950
WP версия: 10

Дойде време да му мисля с какво да сменя добрата стара 950-ка. Мисля след 2 седмици да се сдобия с ново устройство, защото тогава ми се отваря нова оферта в Теленор.
Обаче след гредата със Sony XZ Premiuim, на пазара няма нито едно устройство с 20 МР камера. Дори според последната информация, S9 ще е с 12 МР. Новото флагманско Sony XZ Pro пък се очаква чак юни и ще е с двойна 18МР и 12 МР камера, а цената му ще е 760 евро.
Та за сега изборът ми се свежда до HUAWEI Mate 10 Pro Dual (55 лева на месец), iPhone 8 (60 лева на месец) и Samsung Note8 (67 лева на месец).
Пускам темата, за да събера мнения и препоръки към кое устройство да се насоча, като почти сигурно китаеца ще отпадне заради по-ниската производителност и двете SIM, които не ме кефят в едно устройство.
Чакам мнения :1F616-Blushing:
Аватар
enkov
Моят WP е: Xiaomi Mi4 LTE

Аз избрах S7 Edge, доволен съм за сега. Има всичко на MS, което ползвах във Win Mobile. Има и MS Launcher (не го ползвам, но е ок).
Значи Note 8 би трябвало да ти допадне, ако не ти е много голям. Писалката е голям кеф. Тествал съм я в приятели...

Сори за въпроса, но защо смяташ, че 12 МР са малко за камера на смартфон? После ги правиш на А0 плакати ли? Има си и RAW в Pro режима на камерата (запазва и RAW и JPEG).

Аз бих взел Note 8. Не го взех, защото ми беше скъп и защото ми е леко голям и тежък.
Аватар
wpa
Модератор
Модератор
Моят WP е: Ex- Lumia 950
Обратна връзка:

Аз лично снимам на 8мр , oversampling
Така качеството е най-добро. Друго гледай при избора, не пикселите
---
Windows Freak
Lumia 920 -> Lumia 1020 -> Lumia 640 -> Lumia 950 -> Android > Nokia 5 > Nokia 6.1 Plus
Аватар
spikul

enkov написа: 18 Яну 2018, 18:35 Аз избрах S7 Edge, доволен съм за сега. Има всичко на MS, което ползвах във Win Mobile. Има и MS Launcher (не го ползвам, но е ок).
Значи Note 8 би трябвало да ти допадне, ако не ти е много голям. Писалката е голям кеф. Тествал съм я в приятели...

Сори за въпроса, но защо смяташ, че 12 МР са малко за камера на смартфон? После ги правиш на А0 плакати ли? Има си и RAW в Pro режима на камерата (запазва и RAW и JPEG).

Аз бих взел Note 8. Не го взех, защото ми беше скъп и защото ми е леко голям и тежък.
Бях писал в една друга тема. Харесвам снимки в голям размер, защото не ги вадя на хартия и обичам да зуумвам, за да се насладя максимално на атмосферата на снимката.
Едно такова ме гложди да пробвам iPhone 8, но още събирам мнения. Иначе и според мен Note8 прави най-хубавите снимки на малка осветеност, пък и има 2-кратен оптичен зуум.
Аватар
mobilis
Моят WP е: HTC8X, L950DS

Явно фотографските възможности на телефона са важни за теб (за мен също). Според мои наблюдения Айфоните снимат с една идея по-добре и по-бързо от андроидите, независимо от марката, процесора и мегапикселите на камерите.

пс. Въпреки, че от доста време съм анти Apple настроен заради зомби феновете, не мога да отрека, че напоследък айфоните хардуерно и софтуерно са най-добре. Имам възможност да сравнявам, защото имам колеги маниаци, които сменят телефони всяка година и чат пат разцъквам различни марки.
Последния iPhone X е уникален. Страшно бърз, много добра камера, и може би ще ми е следващия телефон, след като моята добра 950-тка сдаде багажа.
Аватар
enkov
Моят WP е: Xiaomi Mi4 LTE

А, да, за iPhone не говорех, защото ми е скъп също, а и не обичам ограниченията им. Но са супер откъм устойчивост и лекота на работа. И хубави камери. 8+ нямат ли или ти за 8+ говореше?

М/у др. на Note 8 с големия и ярък екран ще си зуумваш супер и 12МР... Вземи го тествай в офиса на Виваком.
Аватар
spikul

enkov написа: 18 Яну 2018, 18:58 А, да, за iPhone не говорех, защото ми е скъп също, а и не обичам ограниченията им. Но са супер откъм устойчивост и лекота на работа. И хубави камери. 8+ нямат ли или ти за 8+ говореше?

М/у др. на Note 8 с големия и ярък екран ще си зуумваш супер и 12МР... Вземи го тествай в офиса на Виваком.
Не, говорех за чистия iPhone 8, защото плюса преминава психологическата бариера от 70 лева на месец.
Аватар
solo5

spikul написа: 18 Яну 2018, 17:48 Обаче след гредата със Sony XZ Premiuim, на пазара няма нито едно устройство с 20 МР камера.
Би ли споделил какво не е сполучливо при Sony XZ Premium
Изглежда като перфектен телефон
Аватар
spikul

solo5 написа: 18 Яну 2018, 20:12
spikul написа: 18 Яну 2018, 17:48 Обаче след гредата със Sony XZ Premiuim, на пазара няма нито едно устройство с 20 МР камера.
Би ли споделил какво не е сполучливо при Sony XZ Premium
Изглежда като перфектен телефон
Ами няма го :1F602-Joy:
Аватар
dardanov

Има и нещо друго при сравняването с Ейпъл. Вчера след зверски удар счупих задното стъкло на моя Ноут 8 (имам само положителни отзиви за телефона и камерата). Сега смяната на джама ще ми излезе около стотина лева. Въпрос: колко струва това при ябълките (въпроса е риторичен) ...
Публикувай отговор

Обратно към “Какво да избера - сравнение на телефони”