Windows... 10

Въпроси, коментари, съвети за Windows 10 за компютри, таблети и устройства над 8 инча
Публикувай отговор
Аватар
xn3k
Моят WP е: Никакъв

Хайде честито, новият Windows ще е 10, а не 9. :1F624-Laughing:
Microsoft представи Windows 10

Не, няма грешка - на днешното си събитие в Сан Франциско Microsoft официално разкри първите детайли за следващата версия на Windows и противно на очакванията тя няма да се казва Windows 9, а вместо това компанията ще отиде направо към номер 10. Платформата е известна с кодовото си име Threshold, а по всичко лични, че компанията иска да се разграничи от приетата със смесени чувства Windows 8 и започне начисто като междувременно спечели и милионите потребители, които все още залагат на Windows 7.

Windows 10 ще продължи започнатото унифициране на различните продукти на компанията и ще поддържа устройства от всякакви продуктови категории - телефони, таблети, компютри, работни станции и т.н. За различните типове продукти ще има различен потребителски интерфейс, но всички те ще имат достъп до един магазин за приложения. Metro приложенията (разпространяваните през Windows Store) вече се наричат универсални и ще работят и в традиционния десктоп в отделен прозорец. Мобилните приложения работят в самостоятелни контейнери и ще могат да се ползват редом с класическите.

Днешната презентация е насочена към бизнеса и затова компанията не показа функции, които са популярни сред обикновените потребители. Вече видяхме новото стартово меню с възможност за показване на Live Tiles, а освен него са включени подобрени възможности за мултитаскинг, които да допаднат на различните типове потребители. За начинаещите, които са свикнали да разчитат на лентата със задачи е добавен новия бутон Task View, който показва по-прегледно отворените приложения и дава достъп до новата функция за ползване на виртуални работни площи. Има нови възможности за разделяне на екрана между няколко приложения (до 4).

Помислено е и за работата с хибридни устройства и Microsoft добавя технологията Continuum, която ще променя интерфейса в зависимост от това дали устройството се управлява само със сензорен екран или към него са свързани клавиатура и мишка. През пролетта на следващата година по време на конференцията Build очакваме повече детайли за Windows 10, а финалното издание ще бъде по-късно през 2015 г. Следващата година ще бъдат споделени и повече детайли за промените в мобилната операционна система. От утре ще бъде достъпна за изтегляне предварителната тестова версия за десктопи и таблети, а по-късно очакваме изданията за сървъри и други устройства.

https://www.youtube.com/watch?v=84NI5fjTfpQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Източник:
http://www.mobilebulgaria.com/news/3240 ... windows-10" onclick="window.open(this.href);return false;
Sony| Made of Imagination
Believe that curiosity is the key to creativity. Believe that anything you can imagine, you can make real.
Аватар
LOVECAT9411
Моят WP е: Nokia Lumia 925, 735
WP версия: 10

Дано да става, че не ми се купува отново ново устройство, че става вече грозна работа.

Nokia XR20
Nokia 8.1
Sony Xperia XA1
Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 925
Nokia N95-8GB
Аватар
LOVECAT9411

Опа успокоих се.
https://www.facebook.com/EverythingWind ... =1&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

Nokia XR20
Nokia 8.1
Sony Xperia XA1
Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 925
Nokia N95-8GB
Аватар
Gecata
Моят WP е: Nokia Lumia 925&930
WP версия: 8.1

Дали в 10-ката ще може дс се слага снимка за фон на плочките, а те да са прозрачни? Сега много ме дразни това че фона може да е или черен или бял, а също и това че не ползва целия екран. Така реално се орязва големината на дисплея, което е много куцо за мен.
Аватар
ssstttsss
Моят WP е: 820, 950, 950XL

Не те рабирам. И сега можеш да си сложиш снимка за бекграунд.
Луд фен на Лудогорец и WAZE
Аватар
aivanabf
Моят WP е: Lumia 820

Gecata написа:Дали в 10-ката ще може дс се слага снимка за фон на плочките, а те да са прозрачни? Сега много ме дразни това че фона може да е или черен или бял, а също и това че не ползва целия екран. Така реално се орязва големината на дисплея, което е много куцо за мен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
LOVECAT9411

2 часа се чудя какво да правя докато дойде 19:00 накрая дойде и не може ми зареди livebloga.

Nokia XR20
Nokia 8.1
Sony Xperia XA1
Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 925
Nokia N95-8GB
Аватар
File_Submit
Администратор
Администратор
Моят WP е: HTC Radar, Lumia 920
Обратна връзка:

стрийма работи, но има прекъсвания
Аватар
[R]evolution
Моят WP е: Nokia Lumia 925

Аз го гледам от Ютюб, там не засича. Ето и линк: https://www.youtube.com/watch?v=R8LYzWxpfI8" onclick="window.open(this.href);return false;
На мен новите функции които представиха сега за телефоните ми харесаха много!
My thoughts are stars I cannot fathom into constellations.
Аватар
aserrr
Модератор
Модератор
Моят WP е: 830

И при мен насича. Явно сме много маймуни на клона.:) Иначе да ......и аз видях добри неща.
iPhone 7
Nokia Lumia 830
Публикувай отговор

Обратно към “Windows 10”