*Omega (HTC Radar C110e)
*Titan (HTC Eternity X310e)
Прочетете оригиналната тема в XDA
Тук ще преведа и опиша как мина процесът при мен - HTC Radar C110e (не 4g!) 8GB, небрандиран към мобилен оператор
OS version: 7.10.8107.79
Firmware revision number: 1600.2200.20501.401
Hardware revision number: 0002
Radio software version: 16.23.06.10_ 16.32.00.23U
Radio hardware version: 2.102.0.D4
Bootloader version: 2.5.160015.3(137079)
Chip SOC version: 1.6.0.0
Вашият Radar трябва да има SPL по-малък от 4.XX и MID (ModelID) "PI06****”, “PI061100, “PI061000". Това може да проверите като изключите телефона, и натиснете едновременно volume down+volume up+power и държите така докато не видите следния екран

И така, сваляте DFT__HSPL_WP7SG1.rar и разархивирате.
Както сте в bootloader режим (изключите телефона, и натиснете едновременно volume down+volume up+power) свързвате телефона с usb към компютъра (Windows XP, Windows Vista, Windows 7. Не е тествано под Windows 8) и чакате докато Windows да си инсталира драйвери. Ако всичко мине наред вместо Serial, ще изпише USB на телефона (виж снимката горе).
1. Отваряте 1_SPL205\OMEGA и отваряте файла ROMUpdateUtility.exe.
2. Ако флашването не стане и даде грешка "Country ID error", трябва да използвате gold card - примерно тези инструкции
При мен флашването мина наред, така че пропускам gold card (освен това не съм запознат с метода)
3. След успешното флашване, ако телефонът се рестартира, го изключвате и влизате пак в bootloader-а (volume down+volume up+power) и пускате DFT_HSPL_WP7SG1_INSTALL.exe (най-добре като администратор), което се намира в папката 2_HSPL от архива.

От Version to install избирате "2.05 - HSPL"

И така, вече може да инсталирате потребителски (custom) ROM

За сега има един такъв за HTC Radar. Може да го видите тук - DFT Freedom ROM V1
Денисталиране (връщане на стоков ром)
1. флашвате стоковия ром чрез RUU (ако го имате)
ИЛИ
2. пускате DFT_HSPL_WP7SG1_INSTALL.exe и от Version to install избирате "2.05 - OSPL"
И ако се наложи да ползвате сервиз, не забравяйте да се правите, че нищо от горното не се е случвало на телефона ви

Допълнителни бележки
1. Ще загубите инсталираните приложения акаунти, смс, музика и тн.
2. Батерията ви трябва да е поне 50% (най-добре да си е пълна докрай)
3. Нормално е батерията да не се зарежда в SPL режим и свързан към USB
Можете да повредите устройството си по време на тази процедура, както и да нарушите гаранционните условия. Правите това на Ваш собствен риск! Аз не отговарям за вашите действия. Не давам гаранции за успех. Описал съм как мина отключването при мен.