New Nokia XR20
- LOVECAT9411
- Моят WP е: Nokia Lumia 925, 735
- WP версия: 10
Наскоро я взех Nokia ХР20 и се оказа че снима доста близко като Лумиа 950. С приложението на google "gcam: е доста по-добре, но пак като се има впредвид разликата в годините на устройствата може да се каже че е кофти. Не очаквах форума да бачка след толкоз години но реших да пиша и ако някой има някакви въпроси с устройството или желае някакви сравнение в снимки или друго имам стари работещи Nokia N95 8GB, Nokia Lumia 925, Nokia Lumia 735, Sony Xperia XA1, Nokia 8.1 (X7).
Nokia XR20
Nokia 8.1
Sony Xperia XA1
Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 925
Nokia N95-8GB
Имах още като излезнаха Нокия 8. Бях изключително доволен от камерата докато не направиха един ъпдейт уж за подобрение, а и разказаха играта. Нощните снимки станаха тъмни. После бях на Ноут 9 до преди няколко дни, когато малкия му разказа играта. Сега взех XIAOMI POCO F3 и какво да кажа - няма такъв бърз телефон, който трепе флагманите само за 1/4 от цената им. Камертата за нощни снимки е една идея по-слаба от на Ноута-а, обаче с тоз хардуеър не е за изпускане.
- LOVECAT9411
- Моят WP е: Nokia Lumia 925, 735
- WP версия: 10
И аз първо гледах Poco F3 и Samsung A52 5G, обаче реших да си взема по издръжлив телефон за сметка на някой характеристики. Нямах много време да сравнявам XR20 с 8.1 само за нощни снимки тествах разликата е брутална и с оригинално приложение и с тва на GCam. Особено Gcam то сензора е отворен 60 секунди до над 2 минути. То реално прави много на брой снимки от по 1-20 секунди скорост на отвора и ги стаква. Но дори и с оргининалното приложение за с ръчни настройки 20 секунди скорост на отвора, инфинити фокус, и с Исото играчка и стават перфектни снимки. Тествах новия Chinema Mod 21:9 единствено забелязах че микрофоните хващат звук от ма*ната си иначе видеозаписа на Nokia 8.1 е по добър. А на XR20 дори при липсата на оптична стабилизация изглежда че софтуерната върши страхотна работа. Двойната светкавица е за wild камерата а единичната светкавица за ultra wild камерата не знам защо така са преценили и при видеозапис е така не намерих режим с който да са активни едновремено двете(3 бр лед светлодиода) Единствено при фенера може да си избирам по отделно 1-2 или 3 диода да светят. Иначе със сигурност Poco F3 с видеоклиповете трябва да пръсне там ще помогне яко по добрият процесор и Макро сензора кажи върши ли работа. За XR20 за батерята мога да кажа че очаквах повече със местоположение, максимална яркост и всички други глупости пуснати издържа 6-7 часа на екрана на 5G мрежата. Главно в ТикТок съм тествал. На Wi-fi мрежа ми държи пак толкоз заради скапания ми рутер и голямата загуба на сигнал в тая панелка. Инак при един фр забеляза на Wi-fi 90 минути в тикток 10% падна на 5Г мрежата за толкоз време около 20% ще падне.
Nokia XR20
Nokia 8.1
Sony Xperia XA1
Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 925
Nokia N95-8GB
Макро сензора е перфектен. Батерията е супер издържлива. И най-важното държи 5G без никакви ядове и сривове на сигнала. Все пак snapdragon модема е класа. Видеото е перфектно. Има и допълнителна опция - audio zoom. А dolby atmos е невероятно усещане - няма пищене, хриптене.... Чист звук. За тези пари няма друг телефон на пазара. Но всеки си решава.